Click for Business Directory

transport forum

I N V I T A T I O N

Answering the climate action challenge at scale
2    A p r i l    2 0 2 0
Morning session
Online session only through Zoom (COVID-19 arrangement)
Kindly scroll down to the bottom of this page to register soonest
as we need to align participants with online moderators for the breakout sessions

 Proudly hosted by:

WWF

 With alliance partners:

Smart Mobility ITSSA   CHEP small

 Thank you to the other great sponsors for making the Transport Forum possible:

Click on logo for website Click for website Click on logo for website 
Click on logo for website Click on logo for website Click for website
Click for website Click on logo for website Click for website
Click for website  Click on logo for website Ubunye Focused

 

Business associations, companies, cities and others with foresight are standing up for an economy with nett-zero carbon emissions by 2050, under the umbrella of the emerging Alliance for Climate Action South Africa. They are demonstrating leadership by taking their own action and collaborating with others to deliver more ambitious outcomes than they could do alone. Transport is one of the sectors of focus.

Come and hear from Alliance members, participate in shaping the Alliance’s programme in your sector, and develop concepts for collaboration that would be fruitful for your organisation.

So far, participants in the transport sector are the Intelligent Transport Society SA (ITSSA) with around 100 members from the private and public sectors, and Climate Solver SMEs MISER Hybrid Technologies (kinetic energy recovery retrofit) and Mellow Cabs (electric vehicle manufacturers).

WWF Action 2

The Alliance is convened by the National Business Initiative, C40 Cities and WWF.

Agenda

Item

Speaker / facilitator

Time

Duration

Opening and orientation

Mr Harry van Huyssteen
Transport Forum

09:00

15 mins

Introduction to the Alliance for Climate Action

·    What the Alliance is

·    Commitment statement

·    The scientific foundation

·    What might be in it for your organisation

·    How you can participate

Ms Louise Naudé
WWF

09:15

15 mins

Questions of clarity

09:30

10 mins

Why we joined the Alliance and our plans

Alliance member:
CHEP

Ms Nomathemba Mhlanga

09:40

10 mins

Alliance member:
ITSSA

Mr Tony Huggett

09:50

10 mins

One Planet City Challenge participant:
City of Johannesburg
Ms Daisy Dwango

10:00

15 mins

Discussion on the Alliance

Mr Harry van Huyssteen, Transport Forum

10:15

20 mins

What the workshop is about

Ms Louise Naudé
WWF

10:35

5 mins

Break

10:40

20 mins

Two parallel group discussions:
What kinds of collaborations would be useful in your sector?

Passenger transport group

11:00

30 mins

Freight transport group

Share ideas from the groups to all, get peer feedback, and vote for interesting ideas

Mr Harry van Huyssteen, Transport Forum

11:30

30 mins

Smaller parallel group discussions:
Moving forward

Based on the vote, 3 or 4 groups each focussed on one idea

12:00

30 mins

Closure

Ms Louise Naudé WWF

12:30


The Transport Forum events are streamed to our YouTube channel.
You are welcome to follow using the following link:

https://www.youtube.com/channel/UCYFGQ6A5Oxsp7WJSKO5amXQ


To register for this event, kindly click here




 How to register for a
Transport Forum event

Click here for guidance

User Login

Sponsors News

Ctrack News Ctrack News 2020-03-12 - Ctrack launches best-in-class on-the-road solution More detail
Ctrack News Ctrack News 2020-03-11 - Ctrack launches accurate fuel management solution for fleet ... More detail
Ctrack News Ctrack News 2020-03-12 - Ctrack adds even more features to the game changing Iris vid... More detail

Users Online

We have 261 guests and no members online

Aurecon Group
Aurecon Group